Pretekli programi in izleti

München – Nürnberg – Rothenburg – Augsburg

Program potovanja: tri dnevni
Datum potovanja: 19. - 21. maj 2017

Program potovanja

1. dan: Odhod avtobusa izpred AMD Cerklje ob 04.30 uri. Sledila bo vožnja skozi Karavanški predor in nato dalje preko Avstrije do Bavarske. Na poti bo postanek za osvežitev. V dopoldanskih urah si bomo ogledali tovarno BMW. Med ogledom se bomo seznanili s celotnim proizvodnim procesom: od razreza pločevine, do oblikovanja šasije, sestave motornih delov, montaže in testiranja. Po končanem ogledu tovarne si bomo ogledali še BMW muzej.  V popoldanskih urah bomo nadaljevali s panoramsko avtobusno vožnjo  do centra mesta Münchna. Sledil bo sprehod do Marijinega trga, ogled mestnih znamenitosti: Rezidenca, operna hiša, Hofbäuhaus, cerkev Sv. Petra… Med ogledi bo na voljo čas za oddih ob kavici. Proti večeru se bomo namestili v hotelu, v bližini centra mesta München. Povečerjali v bližnji restavraciji in prenočili.

2. dan: Po zajtrku si bomo ob vodstvu vodnika ogledali Allianz areno: sprehodili se bomo skozi srednjo tribuno do zelenice, si ogledali novinarski del in vstopni tunel do igrišča. Če bo prenova že končana pa tudi garderobe… Po ogledu arene bo na voljo tudi vstop v FB Bayern svet doživetij – kjer je opisana zgodovina NK Bayern, na ogled so tudi njihove osvojene lovorike (ogled je s pomočjo audio - guide sistema v angleškem ali nemškem jeziku).
V opoldanskih urah se bomo odpeljali do mesta Nürnberg. Mesto je veljalo za enega najlepših srednjeveških mest, katera so bila v času druge svetovne vojne močno poškodovana. Mesto so po vojni lepo obnovili in je vredno obiska. Center mesta Nürnberg je obdan z obzidjem, znotraj katerega si bomo pogledali nekatere mestne znamenitosti: sprehodili se bomo skozi grajsko dvorišče, si pogledali kje je ustvarjal Albrecht Dürer, šli mimo cerkve svetega Sebalda, kjer je pridigal tudi Primož Trubar  ter si zaželeli izpolnitve skrite želje pri Lepem vodnjaku… Zaustavili se bomo pred stavbo, kjer so se po drugi svetovni vojni odvijali Nürnberški procesi. Mesto Nürnberg slovi po izdelovalcih igrač, svinčnikov in barvic ter po številnih prireditvah…  Med ogledi znamenitosti bo na voljo prosti čas za okrepčilo in osvežitev. Zvečer sledi namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: Po zajtrku se bomo podali na ogled dveh mest ob nemški Romantični cesti. Najprej se bomo zaustavili v mestu Rothenburg ob Tauberi. Mesto je eno najstarejših in verjetno najlepših ob Romantični cesti. Bilo je tudi eno izmed svobodnih cesarskih mest. V mestu Rothenburg se je za trdnjavskimi zidovi ohranilo izredno slikovito mestno središče, s čudovitimi predalčnimi hišami, kovanimi označbami obrtniških delavnic, ozkimi kamnitimi ulicami in prijaznimi domačini. V mestu je kot pridigar  služboval Primož Trubar. Med sprehodom bomo odkrivali mestne znamenitosti in si privoščili tudi nekaj prostega časa za osvežitev. V popoldanskih urah bomo nadaljevali z našo potjo proti mestu Augsburg, ki prav tako leži ob nemški Romantični cesti. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: mestno hišo, katedralo, Avgustovo fontano, Fuggerjevo palačo  in Fuggerei. Fuggerei je naselje, ki ga družina Fuggerjev zgradila v 15. stoletju in ga namenila do domovanja revežev. Med ogledi bo prosto za okrepčilo in nakup spominkov.  V poznejših popoldanskih urah bomo pričeli z našo potjo proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami,
 • zunanji ogledi po programu,
 • voden ogled tovarne BMW v Münchnu,
 • vstopnina v muzej BMW,
 • malica na poti (sendvič in voda / ledeni čaj),
 • voden ogled Allianz arene,
 • NK Bayern doživetje (zgodovina kluba, osvojene lovorike…),
 • hotel 3* v okolici mesta München in Nürnberg,
 • namestitev v dvoposteljni sobi,
 • 2 x polpenzion,
 • turistično vodenje,
 • organizacija in izvedba potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba  46,00 €,
 • dodatno nezgodno zavarovanje z asistenco (individualna premija 9,36 €, skupinska premija 6,55 €),
 • odpovedni riziko 11,75 €.

Dodatni mogoči ogledi: Olimpijski stolp v Münchnu 5,00 € na osebo