Najnovejšim programom in razpisom lahko sledite tudi na moji Facebook strani.

Razpisani programi

Romanje v Sveto deželo 2020

Program potovanja: enajstdnevni
Datum potovanja: 18. - 28. april 2020
Cena potovanja: 1.200,00 € (minimalno 25 oseb)

Program potovanja

1. dan, začetek romanja:
V popoldanskih urah je predviden odhod iz letališča Jožeta Pučnika (možen je tudi odhod iz katerega od bližnjih letališč).

2. dan, Tel Aviv - Nazaret - Banijas - Betsaida - Gora Blagrov:
»Glej, mladenka bo spočela in rodila sina in mu dala ime Emanuel.« (Iz 7, 14)
V zgodnjih jutranjih urah bomo prispeli v Tel Aviv. Po pristanku se bomo odpravili v Nazaret. Obiskali bomo baziliko Marijinega oznanenja in obhajali jutranjo sveto mašo. Našo pot bomo nadaljevali do starodavnega mesta Cezareje Filipove - današnjega Banijasa, ki leži ob izvirih reke Jordan. Ogledali si bomo arheološke ostanke ob izviru Jordana in si vzeli čas za prvo razmišljanje o našem namenu romanja in dogodkih, ki so se v Jezusovem času zgodili v tem okolju. V popoldanskih urah bomo obiskali Betsaido - kraj koder sta bili doma apostola Peter in Andrej. Tudi tukaj bomo brali iz svetega pisma in razmišljali o dogodkih v tem kraju. Dan bomo zaključili ob Jezusovih blagrih na Gori Blagrov. Nastanitev v romarskem prenočišču in večerja.

3. dan, Galilejsko jezero in kraji okrog jezera, koder se je zadrževal Jezus (Tabgha - Primat - Kafarnaum):
»Božje kraljestvo je med vami… « (Jn 17, 21) 
Ta dan bomo izkusili plovbo po Galilejskem jezeru, brali o pomiritvi viharja in drugih dogodkih z Jezusom, ki so se zgodili na jezeru. Obiskali bomo kraje Jezusovega javnega delovanja ob Galilejskem jezeru: Tabgha – Jezusova pomnožitev rib in kruha; Primat – Jezusova podelitev primata Petru; Kafarnaum – Jezusovo mesto. Kosilo je predvideno v Petrovi restavraciji – Petrova riba (doplačilo). Povratek v prenočišče in večerja.

4. dan, Gora Tabor – Muhraqa - Haifa:
»Če pšenično zrno ne pade v zemljo… (Jn 12,24)
Po zgodnjem zajtrku (lahko da tudi z zajtrkom za »na pot«), bomo odpotovali do vznožja gore Tabor. S taksiji se bomo povzpeli do bazilike Spremenjenja. Našo pot pa bomo nadaljevali do Muhraqe. Tu se bomo ozrli v staro zavezo in na to, kako si je prerok Elija prizadeval za ohranjanje vere v enega Boga. Nadaljevali bomo pot do gore Karmel nad mestom Haifa. Iz razgledne točke se bomo ozrli na Bahajske vrtove. Peljali se bomo skozi Haifo, ki je tretje največje mesto po velikosti v Izraelu. Vrnitev v prenočišče in večerja.

5. dan, Samarija - Kasr El Yahud – Jeriha – Kumran – Mrtvo morje - Betlehem:
»Daj mi piti.« (Jn 4, 7).
Po zajtrku bo sledil avtobusni prevoz v Samarijo, do Jakobovega studenca. Nadaljevali bomo z našo pot proti jugu, do Kasr El Yahuda – kraj Jezusovega krsta v bližini Jerihe. Ustavili se bomo tudi v Jerihi potem pa nadaljevali pot do Mrtvega morja. V kolikor bodo razmere primerne, bomo lahko izkusili kopanje v njem. Spotoma bomo obiskali Kumran, kjer je beduinski pastir našel 2000 let stare rokopise. Zvečer se bomo namestili v Betlehemu, povečerjali in prenočili.

6. dan: Betlehem – Pastirske poljane
»Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo.« (Lk 2, 10)
Obiskali bomo cerkev Jezusovega rojstva, Mlečno votlino in se v opoldanskih urah udeležili procesije v Votlino rojstva. Kosilo v »Cave« restavraciji (doplačilo). Šli bomo v Betsahur – Pastirske poljane, kjer je angel pastirjem oznanil Jezusovo rojstvo. Ta dan, na tem svetem kraju, si bomo vzeli dovolj časa za skupno in osebno premišljevanje. Povratek v romarsko prenočišče in večerja.

7. dan, Betanija - Betfaga – Oljska gora – Ein Karem – Yad Vashem:
»Jaz sem vstajenje in življenje: kdor vame veruje, bo živel tudi če umre.« (Jn 11, 25)
Po zajtrku bomo poromali z Marijo na obisk k Elizabeti v Ein Karem. Spotoma se bomo ustavili v Yad Vashemu, kraju spomina na holokavst. Ta dan bomo šli tudi z Jezusom v Betanijo na obisk k Lazarju, Marti in Mariji. Nato pa pospremili Jezusa v njegovem slovesnem vhodu v Jeruzalem od Betfage do Oljske gore. Sledil bo povratek v naše romarsko prenočišče, večerja in počitek.

8. dan, Getsemani - Jeruzalem:
»Ne moja volja, ampak tvoja naj se zgodi« (Lk 22,42)
Skupaj z Jezusom bomo vstopili na njegovo pot trpljenja v Getsemaniju in nadaljevali romanje na pomembne kraje v Jeruzalemu: Sveta Ana, Betesda, Litostrotos, Ecce Homo, Via Dolorosa, cerkev Božjega groba. Povratek v prenočišče, večerja in počitek.

9. dan, Jeruzalem:
»Kdor jé ta kruh, bo živel vekomaj (Jn, 6, 58)«
»Vzemite, jejte, to je moje telo.« (Mt 26, 26)

Ta dan bomo posvetili dogodkom Jezusovih zadnjih dni življenja: dvorana zadnje večerje, Galikantus - kraj Jezusove zaslišanja in Petrove izdaje, cerkev Marijinega zaspanja, procesija v cerkvi Božjega groba. Povratek v prenočišče in večerja.

10. dan, Jeruzalem:
»Jaz sem luč sveta. Kdor hodi za menoj, ne bo hodil v temi, temveč bo imel luč življenja.« (Jn 8,12)
Po zajtrku bomo obiskali še druge znamenitosti starega dela mesta Jeruzalem. Dovolj bo prostega časa za refleksijo in oglede po lastni izbiri. V večernih urah bo sledil avtobusni transfer iz Jeruzalema do letališča v Tel Avivu. Opravili bomo letališke formalnosti in se prijavili na let.

11. dan:
»Jaz sem trta, vi mladike. Kdor ostane v meni in jaz v njem, ta rodi obilo sadu, kajti brez mene ne morete ničesar storiti.« (Jn 15, 5).
Prihod domov je predviden v zgodnjih dopoldanskih urah.

V ceno je vključeno:

 • povratna letalska vozovnica do Tel Aviva,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini,
 • 8 x polpenzion v dvoposteljnih sobah,
 • avtobusni prevozi po Izraelu,
 • vožnja s taksiji na goro Tabor,
 • plovba po Galilejskem jezeru,
 • vstopnine za kraje navedene v programu,
 • audio sistemi za vodenje (predvidoma v Jeruzalemu),
 • duhovno vodenje romanja (s. Darjana Toman),
 • vsakodnevno obhajanje svete maše (župnik Ivo Kožuh),
 • spremstvo turističnega vodnika (Andreja Remic),
 • organizacija in izvedba romanja.

Možna doplačila:

 • 50 € na osebo za napitnine za šoferje in osebje v hotelih (plača se na potovanju),
 • odpovedni riziko 5 % od vrednosti aranžmaja – 60,00 € (plača se ga ob rezervaciji in prvem obroku, uveljavlja se ga lahko v primeru bolezni oz. v skladu s splošnimi pogoji),
 • enoposteljna soba 192,00 €,
 • kosilo v Petrovi restavraciji ob Galilejskem jezeru in kosilo v »Cave« restavraciji (cca. 30,00 €),
 • 55,00 € na osebo, če bo v skupini manj kot 25 oseb (poračuna se pri zadnjem obroku).

Dovoljujemo si možnost spremembe odhodnega in prihodnega letališča, zaradi morebitnih sprememb s strani letalskega prevoznika ali časovno ugodnejših povezav. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do sprememb ur poletov.

Možne so spremembe v zaporedju ogledov v Sveti deželi (npr. objektivni razlogi zaradi voženj, procesij ali zasedenosti cerkva na posameznih lokacijah…).

Lokacije svetih maš bodo znane naknadno (svete maše bomo obhajali vsakodnevno).

Za potovanje je obvezen potni list, ki je veljaven še vsaj 6 mesecev od našega datuma povratka. Ob prijavi (oz. najkasneje do 18.02.2020) je potrebno priskrbeti tudi kopijo potnega lista (stran 2 in 3).

Možni način plačila: - ob prijavi 360,00 € + morebitni odpovedni riziko, preostanek v enakovrednih zaporednih mesečnih obrokih brez obresti. Dokončno plačilo se izvede najkasneje do 04.04.2020.

Kakšen mesec pred odhodom na romanje bomo imeli pripravljalno srečanje. Podrobnosti (kraj, datum in ura) srečanja bomo sporočili naknadno.

Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa.