Najnovejšim programom in razpisom lahko sledite tudi na moji Facebook strani.

Razpisani programi

Dolomiti

Program potovanja: dvodnevni program
Datum izleta: 23. avgust 2020
Cena:
139,00 € na osebo

RAZPRODANO

Program potovanja

1. dan, nedelja: Odhod avtobusa izpred AMD Cerklje ob 04.00, iz Bukovice ob 04.20, iz Kranja (AP pri Mercatorju na Primskovem) ob 04.35, iz AP Radovljica ob 05.00. Pot nas bo vodila skozi predor pod Karavankami, mimo Beljaka, Špitala in Lienza do Italije. Med potovanjem bomo imeli postanek za zajtrk iz popotne torbe. Na poti boste izvedeli mnoge zanimivosti, med drugim tudi to, da reka Drava izvira na Toblaškem polju – blizu italijansko avstrijske meje… Razglede po Karnijskih Alpah bodo zamenjali razgledi po Dolomitih. Pot bomo nadaljevali mimo narodnega parka Tre Cime do jezera Misurina. Tam bo na voljo postanek za osvežitev in sprehod ob obali jezera. Jezero ima prelepo okolico in razglede na visoke gore. Po oddihu se bomo povzpeli na prelaz Tre Croci, od tam pa se spustili do znamenitega zimsko športnega središča Cortine D'Ampezzo, kjer so bile leta 1956 zimske olimpijske igre. V primeru lepega vremena se lahko dogovorimo za vzpon z gondolo na razgledne terase gore Tofane. Popoldne bomo nadaljevali z lepo panoramsko vožnjo… Najprej se bomo povzpeli na prelaz Falzarego (2192 m), se spustili na dele Dolomitov, ki jih poznamo po Ladinih in se nato ponovno povzpeli na katerega izmed prelazov… Zvečer se bomo namestili v hotelu v Briksnu ali okolici, povečerjali in prenočili.

2. dan, ponedeljek: Po zajtrku se bomo sprehodili po Briksnu in se nato odpravili dalje po prekrasnem okamenelem pradavnem morju. Zgodaj dopoldne se bomo zaustavili za sprehod ob jezeru Carezza. Nato se bomo z avtobusom odpeljali pod vznožje najvišje gore Dolomitov – Marmolade (nadmorska višina 3343 m). V kolikor bo lepo vreme, se bomo z gondolo nanjo tudi povzpeli in si ogledovali še druge vršace Dolomitov. Možen bo nenaporen vzpon na Punto Rocco (3265 m). V popoldanskih urah se bomo zaustavili še v kraju s kovaško tradicijo, si nakupili kovanih spominkov ter se osvežili ob kavici… Okrepčali se bomo s priboljški iz naše popotne torbe. V popoldanskih urah se bomo vračali domov mimo Agorda, Belluna in Trsta. V Sloveniji bomo imeli večerjo. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.

V ceno je vključeno:

 • avtobusni prevoz z vsemi taksami in pristojbinami,
 • zajtrk in priboljški iz popotne torbe,
 • 1 x polpenzion v hotelu 2* / 3*,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah,
 • večerja v Sloveniji (juha, dve vrsti mesa, priloga, solata in sladica),
 • turistično vodenje,
 • organizacija in izvedba potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 22,00 €,
 • 6,95 € odpovedni riziko,
 • 6,55 € zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (do 75 let in skupinska premija),
 • morebitni vzpon z gondolo na Marmolado, lahko tudi Tofano (odvisno od vremenskih razmer na poti) cca. 20,00 – 25,00 € na osebo (odvisno od lokacije…),