Najnovejšim programom in razpisom lahko sledite tudi na moji Facebook strani.

Razpisani programi

Severna Makedonija

Program potovanja: petdnevni program
Datum izleta: 20. april - 24. april 2022
Cena potovanja: 495,00 €

Program potovanja

1. dan: Odhod iz Kranja ob 00.00 uri. Sledil bo avtobusni prevoz po hrvaški avtocestni povezavi do Srbije. Na poti bodo postanki za osvežitev in okrepčila iz avtobusne popotne torbe. V zgodnjih dopoldanskih urah bo sledil krajši avtobusni panoramski prevoz po Beogradu. Peljali se bomo mimo športne dvorane Arena, Palače Srbije, parka ob sotočju Save in Donave, trga Terazije, Palače Skupščine, pravoslavnega samostana svetega Save… Pot bomo nadaljevali po avtocestni povezavi do Skopja, kamor bomo prispeli v poznejših popoldanskih urah. Sledil bo kratek sprehod od skopske trdnjave do cerkvice sv. Spasa in baščaršije. V večernih urah se bomo namestili v hotelu, povečerjali in prenočili.

2. dan: Po zajtrku si bomo ogledali še druge mestne znamenitosti, kot so: trg Makedonije, kip Aleksandra Velikega, spominsko hišo matere Tereze, stavbo železniške postaje z uro… V poznih dopoldanskih urah se bomo odpeljali proti Ohridu, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Na poti bo postanek za dobrote iz avtobusne popotne torbe. Ob prihodu na Ohrid se bomo najprej namestili v hotelu in malo osvežili. V popoldanskih urah se bomo vkrcali na ladjo, ki nas bo odpeljala do sv. Nauma. Ogledali si bomo samostan sv. Nauma in cerkev z dragocenim ikonostasom. Pravijo, da če prisloniš uho na njegov grob, lahko slišiš utripati njegovo srce… No, to je le legenda, v resnici pa se sliši voda enega izmed izvirov reke Crni Drim, ki pritečejo izpod bližnjega gorskega masiva… Kasneje bo na voljo prosti čas za sprehod ob izvirih reke in med stojnicami s spominki… Na voljo bo še krajši postanek ob muzeju na prostem, Zalivu kosti, ki je rekonstrukcija koliščarskega naselja ob obalah jezera. Sledi večerja v hotelu in prenočevanje.

3. dan: Po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti mesta Ohrid. Od hotela se bomo sprehodili po centru mesta, si ogledali cerkev sv. Sofije in se povzpeli do Samuilove trdnjave za razgled na panoramo mesta. Med sprehodom bomo občudovali lepo mestno arhitekturo in se zaustavili v eni izmed tradicionalnih prodajaln ohridskih biserov… Obiskali bomo tudi cerkev sv. Klimenta in sv. Jovana Kanea. Med ogledom se nam bodo na poti ponujali prelepi razgledi na jezero. Do centra mesta se bomo vračali s čolni. Popoldne bo prosto za samostojne oglede in nakupe spominkov. Zvečer nas bodo z izborom makedonskih plesov razveselili folkloristi, lep večer pa bomo zaokrožili z dobrotami tradicionalne makedonske kuhinje. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: Po zajtrku bomo odpotovali do Bitole in se sprehodili po centru mesta. Seznanili se bomo z mestno zgodovino in znamenitostmi. Sprehodili se bomo po ulici Široki sokak, mimo katoliške cerkve in mošeje do nekdanje pokrite tržnice. Na voljo bo tudi prosti čas za kavo. V poznih dopoldanskih urah bomo nadaljevali pot do vinske kleti Tikveš v Kavadarcih. Ogledali si bomo eno največjih in najbolj poznanih vinskih kleti, ki je delovala še v času naše nekdanje skupne države. Odlična vina bomo degustirali ob narezku. Po degustaciji bo na voljo nekaj časa za nakup žlahtne kapljice. Sledil bo prevoz mimo Velesa in Kumanova do makedonsko – srbsko meje. Po opravljenih mejnih formalnostih se bomo odpeljali do Leskovca, kjer se bomo prepričali o pregovorno slastnih dobrotah žara. Sledil bo še prevoz do hotela v Nišu ali okolici. Namestitev v sobah in prenočevanje.

5. dan: Po zajtrku se bomo sprehodili do Niške trdnjave in se seznanili z zgodovino mesta Niš. Nato se bomo odpravili proti domu. Pot nas bo vodila po avtocestni povezavi mimo Beograda in Zagreba. Na poti bodo postanki za osvežitve in okrepčilo.

V ceno je vključeno:

 • avtobusni prevoz z vsemi stroški in pristojbinami,
 • 2 x polpenzion v hotelu 3*,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • 1 x Makedonski večer (obogatena večerja in folklorni nastop),
 • 1 x večerja v Leskovcu, turistično in lokalno vodenje,
 • okrepčila iz avtobusne popotne torbe (malice, voda v plastenkah in vino),
 • vstopnine po programu (cerkev sv. Spasa, spominska hiša matere Tereze, cerkev sv. Sofije v Orhidu, Samuilova trdnjava v Ohridu, vstopnica na arheološke lokacije sv. Pantelejmona in Klimenta na Plaosniku, vstopnina za Muzej na vodi ob Ohridskem jezeru),
 • plovba z ladjico do sv. Nauma ob Ohridskem jezeru,
 • degustacija v vinski kleti Tikveš,
 • vodenje in organizacija potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 111,00 €,
 • odpovedni riziko 5 % od osnovne cene aranžmaja 24,30 €,
 • cca. 8,91 € na osebo, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (do dopolnjenega 74. leta starosti)
 • cca. 17,82 € na osebo, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (za osebe nad 75 let starosti)

Popusti za zgodnja plačila veljajo ob rezervaciji in plačilu aranžmaja do konca novembra 2021 – zaradi obveznih takojšnih vplačil akontacij za hotelske namestitve. Popuste je mogoče uveljavljati na osnovno cene aranžmaja. Prijave sprejemam do zasedbe prostih mest.

Mogoči popusti so:

 • 10 % popusta za vplačilo celotnega zneska aranžmaja,
 • 5 % popusta za vplačilo 30 % akontacije ob rezervaciji.

Za potovanje v Severno Makedonijo so obvezni veljavni osebni dokumenti (zadostuje osebna izkaznica). Po programu veliko ogledov opravimo peš, zato ne pozabite na primerno obutev in oblačila. Uradna plačilna valuta v Severni Makedoniji je makedonski denar.

Obvezno bo upoštevanje varovalnih ukrepov za preprečevanje okužb z virusnimi boleznimi, skladno s priporočili nacionalnih inštitutov za varovanje zdravja (razkuževanje rok ipd.).
Priporočam vplačilo odpovednega rizika in zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini.

Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa.