Najnovejšim programom in razpisom lahko sledite tudi na moji Facebook strani.

Razpisani programi

Dnevi jagod in znamenitosti Hercegovine

Program potovanja: tridnevni program
Datum potovanja: 05. maj - 07. maj 2023
Cena potovanja: 232,00 € (minimalno 40 oseb), 246,00 € (minimalno 35 oseb), 262,00 € (minimalno 30 oseb)

Program potovanja

1. dan: Odhod avtobusa iz Cerkelj ob 04.00 zjutraj. Odhod iz AP pri Supernova / Mercator centru v Kranju na Primskovem ob 04.20 uri. Mogoč pa bo tudi odhod iz Ljubljane. Peljali se bomo do Vinice, kjer bomo prestopili državno mejo in nadaljevali pot po hrvaški avtocesti do Bosne… Na poti bodo postanki za osvežitev in okrepčila iz popotne torbe. V Hercegovini bomo najprej obiskali mogočne slapove Kravica, ki jih je ustvarila reka Trebižat. Sprehodili se bomo po lepi okolici, si privoščili osvežitev in kavico. V popoldanskih urah bomo prispeli v Međugorje. Mimo cerkve svetega Jakoba se bomo odpeljali v bližnjo okolico in se povzpeli na goro Crnico – Goro prikazovanj. Sledila bo namestitev v hotelu v bližini svetišča. Popoldne pa bo namenjeno priprošnjam v cerkvi sv. Jakoba ter ogledu okolice svetišča. Sledi večerja in prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Mostarja, kjer se sprehodili preko starega mostu in po trgovskem delu mesta - preko čaršije… Seznanili se bomo z zgodovino mesta, mogoče bomo nagovorili katerega od »Ikarjev« za skok z mostu v reko Neretvo in si privoščili prosti čas za okrepčilo z odličnimi bosanskimi dobrotami z žara. Po končanih ogledih bomo nadaljevali z našo potjo do izvira reke Bune. Modrozelena reka privre na plano izpod dvesto metrske pečine. Okolica reke je v 16. stoletju tako navdušila sultana, da je tu dal zgraditi derviški samostan – tekijo. Po ogledu bo na voljo prosti čas za kavico v eni izmed številnih restavracij ob reki. V popoldanskih urah bomo obiskali še mesto Počitelj, ki ga je pisatelj Andrić poimenoval za Kamnito mesto… Mesto je pravi muzej na prostem… Sledil bo sprehod in spoznavanje mestnih znamenitosti. V poznejših popoldanskih urah se bomo vrnili v Međugorje, povečerjali in prenočili.

3. dan: Po zajtrku se bomo odjavili iz hotela in se odpeljali v delto reke Neretve in reke Norin, kjer v pomladanskem času zorijo jagode. Domačini nas bodo pričakali na polju, ponudili pijačo dobrodošlice in povabili, da si naberemo jagode za sladkanje (1 kg na osebo). Mogoče jih bo nakupiti tudi za domov… Nato nas bodo gostitelji povabili v tradicionalne ladjice in nas popeljali po kanalih reke Norin… V zgodnjih popoldanskih urah nas bodo postregli s kosilom, glasbenik pa nam bo zaigral lepe dalmatinske melodije za pesem in ples… Okrog 14. ure se bomo podali na pot proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli okrog 22.30.

V ceno je vključeno:

 • avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami,
 • vstopnina za ogled slapov Kravica,
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* v Međugorju,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah,
 • lokalno in turistično vodenje,
 • vstopnine (Mostar in Buna),
 • program »Dnevi jagod« (cca. 1 kg jagod na osebo, kosilo, vožnja s ladjicami, glasba v živo),
 • okrepčila iz popotne torbe (zajtrk in opoldanska malica za prvi dan, voda v plastenkah in vino za vse dni potovanja).
 • organizacija in izvedba programa,
 • zunanji ogledi po programu in turistično vodenje.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 36,00 €,
 • dodatno nezgodno zavarovanje v tujini 4,88 € na osebo (paket Vzajemna svet S, minimalno 9 zavarovancev, starost zavarovanca do 75 let). Za sklenitev zavarovanje potrebujem ime in priimek zavarovanca, datum rojstva in št. osebnega dokumenta). Starejši od 75. leta plačajo dvojno ceno zavarovanja.

Po programu je vključene nekaj hoje, zato je obvezna udobna pohodna obutev. Program je mogoče izpeljati tudi v deževnem vremenu, zato morajo tudi oblačila biti primerna vremenski napovedi v času potovanja. Za potovanje v tujino je obvezen veljaven osebni dokument, ki mora biti veljaven še vsaj 3 mesece od končnega datuma potovanja – zadostuje osebna izkaznica.

Priporočam vplačilo odpovednega rizika in zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini.

Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa. Licenca za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev št. 1742, izdana s strani GZS.