Najnovejšim programom in razpisom lahko sledite tudi na moji Facebook strani.

Razpisani programi

Romanje v Sveto deželo

Program potovanja: enajstdnevni
Datum potovanja: 15. - 25. april 2023
Cena potovanja: 1.590,00 € (minimalno 38 oseb)

Program potovanja

Romanje se bo začelo v Nazaretu, kjer je Marija sprejela božje povabilo in v moči Sv. Duha postala mati Božjega Sina. V naslednjih dneh bomo obiskali Kano, kraj Jezusovega prvega čudeža in kraje okoli Galilejskega jezera, kjer je Jezus poklical in zbral apostole, ozdravljal bolnike, odpuščal grehe, učil o blagrih in Božjemu kraljestvu. Kot Jezus z učenci bomo tudi mi s čolnom odpluli na jezero. Šli bomo k izviru Jordana in se povzpeli na Goro Tabor kjer je Jezus razodel svoje Božje veličastvo.
Četrti dan se bomo spustili proti jugu h kraju Jezusovega krsta v Jordanu, v Jeriho in na poti v Betlehem obiskali še Qumran in Mrtvo morje.

Peti dan bomo v Betlehemu praznovali Božič, ko se bomo dotaknili kraja Jezusovega rojstva in obiskali Betlehemske poljane.

V naslednjih štirih dneh bomo najprej obiskali kraje v okolici Jeruzalema: Ein Karem kamor je šla Marija obiskat svojo sorodnico Elizabeto, Betanijo kjer so živeli Jezusovi prijatelji, Marija, Marta in Lazar. Preden pa bomo vstopili v Jeruzalem bomo z vrha Oljske gore zajeli panoramski pogled na mesto, kot ga je videl Jezus. Nato pa bomo poromali od enega do drugega kraja, ki je zaznamovan z Jezusovo navzočnostjo: Dvorana zadnje večerje, Getsemani, kraj izdajstva in Petrove zatajitve, križev pot, Kalvarijo in Jezusov grob, ki je seveda prazen, saj je Jezus slavno vstal od mrtvih in je navzoč med nami v evharistiji.
Deseti dan, 24.4.2023, se bomo zvečer odpeljali na letališče in naslednje jutro bomo prispeli domov.

Načrt romanja po dnevih:

15.4.2023 – 1. dan odhod iz Brnika v pozno popoldanskih urah
16.4.2023 – 2. dan prihod v Tel Aviv – Nazaret – Gora previsa – Gora Tabor – Nazaret
17.4.2023 – 3. dan Nazaret – Kana – Tabgha – Ginosar – Kafarnaum – Nazaret
18.4.2023 – 4. dan Nazaret – Magdala – Banias - Betsaida – Nazaret
19.4.2023 – 5. dan Nazaret – Jeriha – Qumran – Mrtvo morje – Betlehem
20.4.2023 – 6. dan Betlehem – Pastirske poljane – Betlehem
21.4.2023 – 7. dan Betlehem – Ein Karem – Jad Vashem – Betanija – Oljska gora – Jeruzalem
22.4.2023 – 8. dan Jeruzalem
23.4.2023 – 9. dan Jeruzalem
24.4.2023 – 10. dan Jeruzalem
25.4.2023 – 11. dan jutranji pristanek na Brniku

V ceno je vključeno:

 • povratno letalsko karto iz Brnika preko Istanbula v Tel Aviv,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah,
 • 9 polpenzionov (zajtrk in večerja), 3 kosila, kruh in zelenjava za 6 piknik kosil,
 • avtobusni prevoz in parkirnine,
 • vse namestitve in prenosi prtljage v hotelih,
 • taksi na goro Tabor,
 • plovba s čolnom po Galilejskem jezeru,
 • vstopnine (Qumran, izvir Jordana, Mrtvo morje in druge kraje, ki jih bomo obiskali),
 • avdio sistem za vodenje (slušalke),
 • duhovno in svetopisemsko vodenje,
 • vsakodnevna maša,
 • organizacija in tehnično vodenje.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 400,00 USD,
 • odpovedni riziko 5 % od vrednosti aranžmaja, to je 79,50 € (uveljavlja se ga lahko v primeru bolezni oz. v skladu s splošnimi pogoji),
 • zdravstveno zav. z asistenco v tujini 16,86 € (do dopolnjenega 74. leta starosti – nad 75. let starosti dvojna premija / paket Vzajemna M)

Obvezna doplačila:

 • 60 € v gotovini za napitnine šoferju in v hotelih (plača se na poti)

Dovoljujemo si možnost spremembe odhodnega in prihodnega letališča, zaradi morebitnih sprememb s strani letalskega prevoznika ali časovno ugodnejših povezav. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do sprememb ur poletov. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do sprememb ur poletov in doplačilo za razliko v ceni goriva (v primeru večjih sprememb v cenah naftnih derivatov).

Za potovanje potrebujete potni list, ki je veljaven še vsaj 6 mesecev po datumu našega povratka. Ob prijavi je potrebno poslati tudi kopijo potnega lista (stran 2 in 3). V kolikor potnega lista še nimate, je potrebno kopijo dostaviti najkasneje do 14.03.2023.

Možni način plačila: - ob prijavi 590,00 € + morebitni odpovedni riziko. Preostanek v 3 zaporednih mesečnih obrokih brez obresti.

Ker bomo v času romanja organizirali 6 piknik kosil, predlagamo, da s seboj prinesete vakumirane suhomesne jedi, sire… za kruh in zelenjavo pa bo poskrbljeno. 16. marca 2023, ob 18.00 uri bomo imeli spoznavno – pripravljalno srečanje romarjev. Podrobnosti srečanja bomo sporočili prijavljencem naknadno.

Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa. Licenca za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev št. 1742, izdana s strani GZS.