Skip to main content

Popotovanje do Baltika


Odhod zagotovljen

Petek, 26. 07. 2024:

Odhod iz Cerkelj ob 22.00, iz Kranja ob 22.30 uri, vstopi ostalih potnikov po dogovoru.


Sobota, 27. 07. 2024: Čenstohova - Varšava

Vožnja preko Avstrije in Češke do Poljske. Na poti bodo postanki za okrepčilo in osvežitve. Sredi dopoldneva se bomo zaustavili v Čenstohovi, kjer si bomo ogledali svetišče in se okrepčali. V popoldanskih urah bomo prišli do poljske prestolnice in se med panoramsko vožnjo seznanili z njenimi znamenitostmi. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru poljske prestolnice ter si privoščili prosti čas za kavo in nakup spominkov. Zvečer sledi namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.


Nedelja, 28. 07. 2024: Varšava – Kaunas - Klaipeda

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Litvi. Na poti bodo postanki za osvežitev in okrepčilo. V popoldanskih urah bomo prispeli do Kaunasa, ki je drugo največje litovsko mesto. Med panoramsko vožnjo in sprehodom se bomo seznanili z najbolj prepoznavnimi mestnimi znamenitostmi: mestnim gradom, mestno hišo, stolnico, Laisves avenijo, spomenikom velikemu knezu Vytautasu… Pozno popoldne se bomo namestili v mestu Klaipeda, povečerjali in prenočili.


Ponedeljek, 29. 07. 2024: Klaipeda - Kurska kosa - Nida - Hrib križev - Riga

Po zajtrku se bomo sprehodili po centru Klaipede, od koder se bomo s trajektom prepeljali na Kursko Koso - to je skoraj stokilometrska peščena sipina, ki je široka okoli dva kilometra in ločuje Baltsko morje in Kurionsko laguno. Peljali se bomo do mesteca Nida in se po njem sprehodili do hiše, v kateri je večkrat bival tudi Thomas Mann. Tudi do peščenih sipin se bomo sprehodili. Na voljo bo prosti čas za nakup spominkov in oddih ob kavici… Popoldne se bomo odpeljali do Hriba križev, kjer stoji več kot 100.000 križev. Hrib križev je največji nacionalni spomenik v Litvi, spominja pa na odpor domačinov zoper sovjetsko oblast. Zvečer bomo prispeli do Rige, se namestili v hotelu, povečerjali in prenočili.


Torek, 30. 07. 2024: Riga - Turaida - muzej na prostem Brivdabas

Po zajtrku se bomo spoznali z zgodovino mesta Riga, ki je bilo nekdaj pomembno mesto v okviru Hanse. Ogledali si bomo mestne znamenitosti. Med sprehodom po starem mestnem jedru bomo videli še parlament, mestna ali Švedska vrata, stare meščanske hiše ter lepe secesijske stavbe. Popoldne bomo obiskali narodni park Gauja, kjer so številni gradovi in naravne znamenitosti. Obiskali bomo grad Turaida, v katerem je svoj čas imel rezidenco nadškof iz Rige. Kasneje si bomo ogledali še muzej na prostem, kamor so prenesli lesene hiše iz raznih delov Latvije. Zvečer se bomo vrnili v hotel, povečerjali in prenočili.


Sreda, 31. 07. 2024: Riga - Pärnu - Talin

Po zajtrku se bomo odpeljali proti prestolnici Estonije. Na poti se bomo za kratek čas ustavili v zdraviliškem kraju Pärnu in si med sprehodom ogledali mestno hišo, cerkev sv. Katarine, obrambni stolp… Prosti čas za nakup spominkov in kavico. V popoldanskih urah bomo prispeli do estonske prestolnice - mesta Talin. Sledi ogled mesta, ki je tudi imelo pomembno vlogo v združenju trgovskih mest Hanse. Mesto je lepo in ima številne znamenitosti: protestantsko cerkev s 124 m visokim zvonikom, gotsko mestno hišo, cerkev sv. Miklavža… Na hribu Toompea je grad, kjer so danes uradi vlade in parlamenta. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.


Četrtek, 01. 08. 2024: Talin - narodni park Lahemaa - Cesis

Po zajtrku se bomo poslovili od estonske prestolnice in se odpeljali do narodnega parka Lahemaa v okolici Finskega zaliva. Vozili se bomo po zanimivi pokrajini, ki jo krasijo številna barja in skrivnostni gozdovi. Obiskali bomo eno izmed bogatih podeželskih posestev, se seznanili z bivalno kulturno tamkajšnjih premožnih lastnikov in se sprehodili po parku… V popoldanskih urah bomo prispeli do srednjeveškega latvijskega mesteca Cesis. V tem mestu je nastala latvijska zastava, zaradi zgodovinskih in arhitekturnih zakladov pa so mesto vpisali tudi na Unescovo listino. V mestu ali okolici se bomo namestili v hotelu, povečerjali in prenočili.


Petek, 02. 08. 2024: Cesis - Rundale - Vilna

Po zajtrku se bomo odpeljali do zelo lepe baročne palače Rundale. Palačo je zasnoval arhitekt Rastrelli, ki je bil tudi glavni arhitekt zimske cesarske palače v Sankt Petersburgu. Dvorec Rundale je pravi biser baroka in rokokoja, okrog njega pa se razteza vrt s stilu francoskih vrtov iz 18. stoletja. Popoldne bomo prispeli do litovske prestolnice - Vilne. Vilni pravijo tudi baltski Jeruzalem. V današnji prestolnici je nekdaj živelo največ Judov v tem delu Evrope. Sprehodili se bomo po centru mesta, skozi judovsko četrt, mimo stolpa Gedimio, katedrale, cerkve sv. Petra in Pavla ter parlamenta…Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.


Sobota, 03. 08. 2024: Vilna - Trakai - Proszenie

Po zajtrku se bomo odpeljali do otočka sredi jezera Galvė. Po mostičku se bomo sprehodili do slikovitega sredenjeveškega gradu Trakai in si ga ogledali. V poznih dopoldanskih urah pa bomo krenili nazaj proti Poljski. Ustavili se bomo v Varšavskem mestnem parku, kjer se bomo sprehodili do gradu na otočku, mimo spomenika Friderika Chopina in predsedniške palače. Prosto za kavico in osvežitev. Sledila bo še pot do našega hotela, večerja in prenočevanje.


Nedelja, 04. 08. 2024: Proszenie – Austerlitz - Cerklje

Po zajtrku se bomo odpravili proti domu. Na poti proti domu bomo počakali za ogled spomenika, ki je posvečen Bitki pri Austerlitzu – imenovani tudi bitka treh cesarjev. Tu je Napoleon dosegel eno svojih najsijajnejših bitk. Zaustavili se bomo še za kosilo. Domov bomo prispeli v večernih urah.


 • Cena potovanja

  € 996,00 na osebo
 • Tip potovnaja

  Potovanje z avtobusom
 • Datum izleta / potovanja

  26. julij - 04. avgust 2024
 • Trajanje

  9 dni
 • Lokacije odhodov

  • AMD Cerklje ob 22.00 uri,
  • AP pri Supernova / Mercator centru v Kranju na Primskovem ob 22.30 uri,
  • vstop ostalih potnikov po dogovoru.
 • V ceno je vključeno:

  Cena – »all inclusive« (vse je vključeno):

  • avtobusni prevoz z vsemi stroški,
  • malice in priboljški,
  • voda v plastenkah,
  • 8 x polpenzion v hotelih 3*/4*,
  • 2 x kosilo,
  • zunanji ogledi po programu,
  • vse vstopnine po programu (grad Turaida, muzej na prostem Brivdabas Riga, posestvo Palmse v narodnem parku Lahemaa in palača Rundale),
  • trajekt Klaipeda - Kurska Kosa - Klaipeda,
  • audio sistem za vodenje (slušalke),
  • turistično vodenje,
  • organizacija in izvedba potovanja.
 • Možna doplačila:
  • enoposteljna soba 198,00 €,
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (16,86 € za osebe do 75. leta starosti, 33,72 € za osebe nad 75. let starosti),
  • odpovedni riziko 49,80 € na osebo.

  Doplačilo za manjšo skupino:

  • od 35 do 39 oseb – 39,00 € na osebo
  • od 30 do 34 oseb – 63,00 € na osebo.

  Ta poračun bo narejen 14 dni pred odhodom (če bo potreben).

  Popusti za zgodnja plačila – do 29. 12. 2023:

  • vplačilo celotnega zneska aranžmaja – 10 % popust na osnovno ceno aranžmaja,
  • vplačilo 30 % akontacije (ostalo obročno) – 5 % popust na osnovno ceno aranžmaja.

  V kolikor bi se od razpisa do odhoda na potovanje stopnja inflacije in stroškov vstopnin ter goriva povečala v takšni meri, da bi vplivala na stroške aranžmaja, si organizator potovanja – Turistična agencija AR TUR pridržuje v ustrezni meri zvišati ceno aranžmaja. Tovrstni poračun bo narejen 14 dni pred odhodom – če bo potreben.

Podobna potovanja