Pretekli programi in izleti

Orlovo gnezdo – Königsee - Berchtesgaden – Salzburg

Program potovanja: enodnevni program
Datum izleta: 07. julij 2019

Program izleta

Odhod izpred AMD v Cerkljah ob 05.30, iz Kranja ob 05.55 (ostali morebitni vstopi po dogovoru). Peljali se bomo mimo Celovca, Špitala in Salzburga do Berchtesgadna – najbolj jugovzhodnega dela Bavarske. Na poti bo postanek za zajtrk in priboljške iz popotne torbe. Ob prihodu se bomo zaustavili v destilarni in poizkušali žganja ter razne likerje, destilirane iz encijanovih korenin. Izvedeli bomo tudi mnoge zanimivosti o rasti, dovoljenjih za nabiranje koreninic in tradiciji, ki jo Bavarci zelo upoštevajo. Na pokušino bomo dobili nekaj vrst žganja in likerja. Po predstavitvi in degustaciji bo na voljo prosti čas za nakupe. Naš naslednji cilj bo izhodišče za vzpon na Orlovo gnezdo – Kehlsteinhaus. Razkošno visokogorsko vilo so podarili Adolfu Hitlerju za njegov petdeseti rojstni dan… Seznanili se bomo z njeno izgradnjo in se odpeljali po strmem in ozkem cestišču do platoja pod vilo. Skozi predor bomo šli do dvigala, s katerim prispemo naravnost v središče nekdanje Hitlerjeve visokogorske vile. Sprehodili se bomo do razglednih točk, od koder je mogoče opazovati okoliške vršace, jezero Königsee, Berchtesgaden in mesto Salzburg. Na voljo bo tudi prosti čas za samostojen sprehod in oddih ob kavici. V opoldanskih urah se bomo odpeljali do obal jezera Königsee. Do jezera vodi prijetna promenada s številnimi stojnicami. Prebivalci ob jezeru skrbno pazijo na čistočo jezera in okolice. Dolgo tradicijo imajo ladjice na električni pogon – tu so kupili tudi ladjico, ki vozi obiskovalce po Bohinjskem jezeru. V popoldanskih urah se bomo odpravili do Salzburga, kjer se bomo seznanili z glavnimi znamenitostmi prestolnice salzburške dežele. Sprehodili se bomo mimo palače Mirabell, reke Salzach, Mozartove rojstne hiše, stolnice, Žitne ulice… Na voljo bo tudi krajši prosti čas za okrepčilo, osvežitev in nakup Mozartovih kroglic.

 

V ceno je vključeno:

  • avtobusni prevoz z vsemi taksami in pristojbinami,
  • zajtrk in priboljški iz popotne torbe,
  • pristojbina za Kehlsteinhaus (oz. nadomestno vstopnino v rudnik soli),
  • zunanji ogledi po programu,
  • turistično vodenje,
  • organizacija in izvedba potovanja.

Možna doplačila:

  • 5,38 € zdrav. zav. z asistenco v tujini (do 75 let / skupinska premija).

Ob lepem vremenu so razgledi prekrasni, zato vzemite s seboj tudi daljnogled. priporočam udobno športno obutev in vetrovko.

Za potovanje je obvezen veljaven osebni dokument.

V primeru slabega vremena in voznih razmer si pridržujem pravico do spremembe potovanja – v tem primeru bomo obiskali rudnik soli Berchtesgaden.