Pretekli programi in izleti

Budimpešta

Program potovanja: dvodnevni program
Datum izleta: 01. junij 2019

Program potovanja

1. dan: Odhodi avtobusa: izpred AMD v Cerkljah ob 03.30 uri, iz Bukovice ob 03.45 uri zjutraj, ob 04.00 uri iz AP pri Mercatorju v kranju na Primskovem. Sledila bo avtobusna vožnja po štajerski avtocesti ter preko Prekmurja na Madžarsko. Vožnjo bomo nadaljevali ob južni obali Blatnega jezera. Peljali se bomo mimo znanega letoviškega kraja Siofok dalje proti Budimpešti. Sledil bo avtobusni ogled prestolnice. Najprej se bomo odpeljali na Gerhardov hrib, kjer se s Citadele, trdnjave iz 19. stoletja razprostre čudovit pogled na mesto. Oglede bomo nadaljevali v vzhodnem delu v Pešti, ki se ponaša s številnimi mogočnimi palačami, muzeji, slovitimi kavarnami, kopališči in gledališči. Ogledali si bomo Trg herojev, peljali mimo bazilike Svetega Štefana, Državne opere, Parlamenta… Popoldne bo prosto za sprehod po ulici Vaci in za nakup spominkov. Proti doplačilu lahko ponudimo tudi krajšo vožnjo z ladjo po Donavi. Pozno popoldne se bomo namestili v hotelu. Sledila bo večerja s folklornim programom v čardi. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled zahodnega dela – Budima. Odpeljali se bomo na Grajski hrib, kjer si bomo z zunanje strani ogledali neorenesančno Grajsko palačo, Ribiško trdnjavo - ki s svojimi sedmimi stolpiči predstavlja sedem madžarskih plemen. Na voljo bo še prosti čas za ogled Matjaževe cerkve in sprehod po grajskem okrožju, ki je bilo zgrajeno na srednjeveških temeljih.
Okrog poldneva se bomo odpravili proti domu. Pot nas bo vodila ob severni obali Blatnega jezera. Na poti domov se bomo ustavili še na polotoku Tihany in se sprehodili po turističnem centru, kjer bomo lahko opravili še zadnje nakupe spominkov. Na poti domov se bomo peljali še mimo znanega zdraviliškega mesteca Heviz. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.

V ceno je vključeno:

  • avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami,
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,
  • 1 x večerja v čardi s folklornim programom,
  • priboljški iz popotne torbe (malica, voda in cviček),
  • zunanji ogledi po programu,
  • turistično vodenje,
  • organizacija in izvedba potovanja.

Možna doplačila:

  • enoposteljna soba 24,00 €,
  • vstopnine (Matjaževa cerkev 3,00 €, Ribiška trdnjava 3,00 €, samostan Tihany 5,00 €), vožnja z ladjico po Donavi 12,00 €
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 6,55 € na osebo / cena velja za skupinsko premijo – najmanj 9 oseb in osebe do 75. leta starosti (starejši dvojna premija).