Pretekli programi in izleti

Pohod do Otliškega okna

Program izleta: enodnevni program
Datum izleta: 22. junij 2021

Program potovanja

Odhodi avtobusa:

  • Cerklje, izpred AMD ob 06.00,
  • Kranj, iz AP pred centrom Supernova na Primskovem ob 06.40,
  • morebitni ostali vstopi po dogovoru.

Mimo Ljubljane in Postojne bomo potovali do Vipavske doline. Na poti bo postanek za zajtrk iz avtobusne popotne torbe. V zgodnjih dopoldanskih urah bomo prispeli do Ajdovščine. Sprehodili se bomo po drugem največjem mestu Vipavske doline in se seznanili z njegovo zgodovino. Po ogledu bo na voljo krajši prosti čas za kavico.

Sredi dopoldneva bomo krenili na krajši in lahek pohod iz Otlice do Otliškega okna. Pohod traja v eno smer okrog pol ure. V počasnem tempu in z veliko postanki za občudovanje razgledov in lepega cvetja se bomo sprehodili do Otliškega okna. Pot je lahka, vendar bo vseeno potrebno paziti na svoj korak, ker je na nekaterih delih poti grušč ali kak večji kamen, ki ga bo potrebno prestopiti… Na poti se bodo razkrivali razgledi na Ajdovščino. Cilj našega pohoda bo Otliško okno – zanimivo naravno okno, okrog katerega se je spletlo veliko legend. Skozi okno se vidi Vipavska dolina. V njegovi bližini bomo poiskali še kamnitega polža in piramido. Po pohodu bo sledilo okrepčilo iz avtobusne popotne torbe. V popoldanskih urah se bomo zaustavili še v Vrhpolju, kjer si bomo v župnijski cerkvi sv. Primoža in Felicijana ogledali čudovit mozaik patra Rupnika. Naš zadnji ogled bo degustacijske narave, saj bomo obiskali kmetijo, kjer se ukvarjajo tudi z vzgojo vinske trte. Predstavili nam bodo svojo dejavnost in nam na pokušino ponudili svoja vina, ki jih bomo kasneje lahko tudi kupili… Povratek domov je predviden v večernih urah.

V ceno je vključeno:

  • avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami,
  • okrepčila iz popotne torbe (zajtrk in kosilo, slaščice, voda in vino),
  • voden ogled centra mesta v Ajdovščini,
  • ogled mozaika patra Rupnika,
  • voden ogled in degustacija na turistični kmetiji,
  • turistično vodenje,
  • organizacija in izvedba izleta.

Otroci do 6 let brezplačno, otroci do 12 let po ceniku.

Zaenkrat velja, da je mogoče udeležba na izletu po načelu PCT: preboleli, cepljeni, negativni hitri test (ki ni starejši od 48 ur).

Zaradi spoštovanja ukrepov za preprečevanje okužb s Covid-19 je potrebno spoštovati priporočila NIJZ in poskrbeti za uporabo mask v zaprtih prostorih in povsod tam, kjer ni mogoče zagotoviti razdalje 1,5 m. Pri vsakem vstopu v avtobus je obvezno razkuževanje rok.

Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa.