Pretekli programi in izleti

Poljska

Program potovanja: štiridnevni
Datum potovanja: 14. - 17. junij 2018

Program potovanja

1. dan:  Odhod avtobusa iz Kranja ob 03.30, ob 04.00 iz Cerkelj. Pot bomo nadaljevali mimo Maribora, Dunaja, Brna in Ostrave do Poljske. Na poti bodo postanki za okrepčilo s priboljški iz naše popotne torbe. V zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli v poljsko mesto Oświęcim. V mestu si bomo ogledali muzej – taborišči smrti Auschwitz in Birkenau. V poznih popoldanskih urah se bomo namestili v hotelu, povečerjali in prenočili.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do kraja Wadowice. Tam je bil rojen sveti Janez Pavel II. Podrobno se bomo seznanili z njegovim življenjem in si ogledali njegovo rojstno hišo. V opoldanskih urah se bomo na kratko zaustavili tudi v svetišču pri Krakowu, ki so ga zgradili v spomin zelo priljubljenemu papežu in srčnemu človeku – Karlu Wojtyłi. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo odpeljali v Krakow. Mesto je pod UNESCO-vo zaščito in ima čudovit Glavni trg z Marijino cerkvijo. Z ogledi bomo začeli na griču Wavel - pred kraljevo palačo, nato se bomo spustili še do središča mesta. Videli bomo tudi obzidje Barbirkon, Florjanova ulica pa nas bo popeljala do pokrite tržnice  Sukenice…  Z ogledi bomo zaključili na glavnem trgu, kjer bo na voljo prosti čas za osvežitev in nakup spominkov.  Zvečer povratek v hotel. Večerja in prenočevanje.

3. dan:  Po zajtrku si bomo ogledali rudnik soli Wieliczka. Po številnih stopnicah se bomo spustili v notranjost rudnika in občudovali hodnike, dvorane, cerkev, figure legendarnih in pomembnih zgodovinskih oseb, ki so izklesane iz solnih blokov. V rudniku imajo številne sobane in dvorane, s skupno površino okrog 5 km2. Rudnik soli deluje od leta 1251 dalje. Ogled bomo zaključili z dvigom na plano s pravim rudarskim dvigalom…
V popoldanskih urah bomo nadaljevali s potjo do vznožja Tater – do Zakopan. Namestili se bomo v hotelu, povečerjali in prenočili.  

4. dan:  Po zajtrku se bomo sprehodili po vedno dobro obiskanih Zakopan. Ob nedeljah dopoldne je običajno še posebej živahno – stojnice se šibijo pod raznovrstno ponudbo za obiskovalce. Če bo vreme lepo, se lahko odpravimo na bližnjo goro z imenom Gubalowka - od tam se razprostira lep razgled na mesto in gorovje Tatre. Zaustavili se bomo tudi ob smučarski skakalnici. Zakopane in območje južne Poljske so poznani po  svoji leseni arhitekturi… V mestu in v okolici se nam na ogled ponujajo lesene hiše, cerkvice in gospodarska poslopja. Eno izmed lesenih cerkvic bomo v času našega potovanja tudi obiskali. Poleg arhitekture slovijo Zakopane tudi po odlični hrani, tako da se bomo za nekaj časa prepustili tudi gurmanskim užitkom. Pot domov bomo nadaljevali skozi kraj Chocholow, kjer so ob cesti nanizane zanimive lesene hišice. Zaustavili se bomo za kratek sprehod skozi vas, kjer bomo lahko v fotografski aparat ujeli njihove zanimive podobe… Sledila bo še vožnja mimo Trenčina, Bratislave in Gradca. Domov bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami,
 • 3 x polpenzion v hotelu 3*,
 • ogled Auschwitza in Birkenau-a z lokalnim vodnikom,
 • priboljški iz popotne torbe,
 • voda v času potovanja,
 • vsi zunanji ogledi po programu,
 • turistično vodenje,
 • organizacija in izvedba potovanja.

Možna doplačila za vstopnine:

 • 6,00 €  Wadowice, rojstna hiša svetega Janeza Pavla II.
 • 20,00 € rudnik soli Wieliczka
 • vožnja z vzpenjačo na Gubalowko cca. 5,00 €.

Ostala doplačila:

 • 51,00 € enoposteljna soba,
 • 8,91 € na osebo, zdravstveno zav. z asistenco v tujini (skupinska premija – do dopolnjenega 74 leta starosti),
 • 17,82 € na osebo, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (za osebe nad 75 let starosti),
 • 14,40 € na osebo odpovedni riziko.